Selecteer een pagina

Unieke en instapklare luxe afgewerkte lofts met authentieke details inclusief afgewerkte wanden, keuken met apparatuur, sanitair, vloeren en stoffering

Vul alvast het voorkeursformulier in om een kloosterloft te huren.

‘Blok B’ kloosterlofts; authentiek huis zoekt unieke bewoner


Wonen in een unieke kloosterloft, in een prachtig gebouw, waarbij je jouw individualiteit en authenticiteit kunt benadrukken. Een gebouw dat mogelijkheden biedt om te leven, te wonen, te werken en te ontspannen. Een gebouw dat opvalt, wat iedereen zal herkennen en waarbij je jouw persoonlijke karakter kunt laten zien. Blok B staat voor eigentijdse woonomgeving waarbij het beleven van Breda centraal staat. Wonen in een Kloosterloft in Blok B is een unieke een eenmalige ontwikkeling. Het is een gebouw waarvan mensen zeggen, daar zou ik graag willen wonen.

De plattegronden

Kloosterloft 1

In Kloosterloft 1 zijn veel authentieke details van het voormalige klooster bewaard gebleven. Naast de ‘standaard’ behouden elementen zoals vloer en schoon metselwerk aan de binnenzijde, is dit kloosterloft voorzien van een kamerbrede, houten inbouwkast in de slaapkamer. Deze elementen geven het kloosterloft een bijzondere sfeer. Het kloosterloft heeft uitzicht op en toegang tot de grote kloostertuin, en grenst aan de oorspronkelijke toegang van het voormalig klooster.

Verhuurd
Kloosterloft 2

Kloosterloft 2 heeft een entree vanuit de oorspronkelijke kloosteringang en beschikt tevens over een achterom die uitkomt op een beschut gelegen deel van de kloostertuin waar de prive buitenruimte is gelegen. Het kloosterloft is compact en praktisch ingericht, waardoor de ruimte optimaal benut wordt. De slaapzone is gelegen in een bijzondere nis in het kloosterloft. De keuken is compact en toch voorzien van volledige apparatuur.

Verhuurd
Kloosterloft 3

Kloosterloft 3 is met een oppervlakte van 58 m2 een pareltje. Het kloosterloft is te betreden vanuit de gemeenschappelijke kloosteringang, waarbij de oorspronkelijke gangdeuren dienen als voordeur. Het royale kloosterloft heeft een ruime opzet met veel lichtinval en een fraai uitzicht door de grote ramen. Tevens beschikt dit kloosterloft over authentieke glas-in-lood ramen en is veel authentiek metselwerk aanwezig. Ook wordt de originele vloer behouden.

Verhuurd
Kloosterloft 4

Kloosterloft 4 is qua opzet gelijkwaardig aan kloosterloft 3. De entree is gelegen aan de beschutte kloostertuin. Het bijzonderste onderdeel van het kloosterloft is de eethoek. Deze ruimte bevindt zich in de voormalige kloostergang en is voorzien van vele authentieke details zoals de dikke muur en glas-in-lood ramen. Het buitenterras voor de loft maakt dat je heerlijk voor je eigen kloosterloft kunt genieten van het moois in de kloostertuin.

Verhuurd
Kloosterloft 5

De begane grond van een van de zijvleugels van het kloostercomplex is geheel bestemd voor kloosterloft 5. Het kloosterloft heeft een ruime, open leefruimte, waarbij het riante slaap- en badkamergedeelte middels een gang van deze leefruimte is gescheiden. Het kloosterloft heeft zowel een voor- als een achterdeur en heeft daarmee toegang tot zowel de grote kloostertuin als de binnenplaats, waar zich tevens de berging en fietsenstalling bevinden. Tevens is een aparte bergkast voor je wasmachine aanwezig.

Verhuurd
Kloosterloft 6

Kloosterloft 6 bevindt zich in een gedeelte van de oorspronkelijke eetzaal van het klooster. Vanuit de kloostertuin bieden grote openslaande deuren toegang tot het kloosterloft. De grote ramen en het hoge plafond geven het kloosterloft een ruime en aangename sfeer. Een extra detail aan dit kloosterloft is de authentieke houten afwerking in de slaapkamer. En natuurlijk een gave buitenterras voor je loft op een van de mooiste plekken in de kloostertuin.

Verhuurd
Kloosterloft 7

Kloosterloft 7 bevindt zich ook in het gedeelte van de oorspronkelijke eetzaal van het klooster. De grote ramen en het hoge plafond geven het kloosterloft een bijzondere sfeer en bieden een prachtig uitzicht op de tuin. Een extra detail in dit kloosterloft is het authentieke grote raam met vensterbank in de slaapkamer. In de kopgevel van het kloostercomplex komt de nieuwe toegang tot het kloosterloft.

Verhuurd
Kloosterloft 8

Het compacte kloosterloft is te betreden via de gemeenschappelijke kloosterentree en is gelegen op de eerste verdieping. Het kloosterloft heeft een apart toilet en badkamer ensuite. Middels een hal is de leefruimte gescheiden van de slaapkamer en badkamer. De authentieke ramen geven je het gevoel van de bijzondere plek met veel historie.

Verhuurd
Kloosterloft 9

Kloosterloft 9 is te betreden vanuit de gemeenschappelijke hal. Het kloosterloft heeft een aantal grote ramen, waardoor er veel lichtinval is en tevens uitzicht is op zowel de kloostertuin als op de voorzijde van het kloostercomplex. De badkamer is te betreden vanuit de slaapkamer en het gescheiden toilet is te betreden vanuit de hal. De hal en de keuken van het kloosterloft bevinden zich in de oorspronkelijke gang van het klooster. De details van deze gang zijn behouden gebleven; het metselwerk, de bogen en de vloer.

Verhuurd
Kloosterloft 10

Kloosterloft 10 op de verdieping behoort tot een van de grotere kloosterloften in het klooster. Het bijzondere aan deze ruimte is met name het hoge plafond waarbij de authentieke houten spanten zichtbaar zijn. De slaapkamer bevindt zich op de entresol. Met een gave trap krijg je toegang tot dit slaapgedeelte en kijk je uit op een zeer ruimtelijke vide. Het kloosterloft heeft veel lichtinval door de ramen die zowel uitkijken op de grote kloostertuin als op de binnenplaats. Dit kloosterloft heeft een privé balkon van ruim 10m2. Gezien de grootte van het kloosterloft bestaat de mogelijkheid om een tweede slaapgedeelte te realiseren.

Verhuurd
Kloosterloft 11

Kloosterloft 11 is te betreden vanaf de nieuwe entree aan de achterzijde van de kloostertuin, vlakbij de parkeerplaats. Dit grote kloosterloft heeft een ruimte opzet en is voorzien van een aparte keukenzone waar je gezellig aan je eettafel kunt genieten. Via een trap is de entresol te bereiken, waarop zich de slaapkamer bevindt. Ook hier veel ruimte door de fraaie vide met dakvensters voor extra daglicht. Het kloosterloft biedt uitzicht op de grote kloostertuin en de binnenplaats en is voorzien van de authentieke houten spanten en fraaie raampartijen.

Verhuurd
Kloosterloft 12

Ook Kloosterloft 12 is te betreden via de nieuwe entree aan de achterzijde van het klooster. Het kloosterloft heeft een ruime opzet door de extra verdieping in de vorm van een entresol waarop zich het slaapgedeelte bevindt. Ook hier is geeft het schuine dak dat in het zicht komt de ruimte een bijzonder karakter. De authentieke houten spanten en de originele raampartijen geven dit kloosterloft een bijzonder goed gevoel. Je zet de ramen open en kijkt zo uit op de bijzondere kloostertuin.

Verhuurd
Kloosterloft 13

Kloosterloft 13 heeft een eigen toegang via een trap aan de kopgevel van het kloostercomplex, nabij de parkeerplaatsen. Het kloosterloft bestaat uit één grote open ruimte met een hoog plafond waarbij de oorspronkelijke houten spanten zichtbaar zijn. In de vide en entresol, waarop het slaapgedeelte zich bevindt geven dakvensters extra daglicht in dit ruime kloosterloft. De entresol is in dit kloosterloft extra groot waardoor er een extra bergruimte aanwezig is. Fijn om je spullen in op te bergen.

Verhuurd
Kloosterloft 14

De eerste verdieping van een van de zijvleugels van het klooster is volledig bestemd voor kloosterloft 14. Het kloosterloft is te betreden vanaf de nieuwe entree aan de kloostertuin, nabij de parkeerplaats. De ruimte is voorzien van vele ramen, vaak in de vorm van een dakkapel, waardoor veel licht naar binnen valt. Het kloosterloft heeft een hal en een gescheiden toilet en is tevens voorzien van een aantal authentieke spanten. Vanuit het woongedeelte kom je in de aparte slaapkamer met badkamer. Eveneens met ruimtelijke dakkapellen.

Verhuurd
Kloosterloft 15

Kloosterloft 15 is het grootste kloosterloft. Het bevindt zich op de 2e verdieping en is te betreden via de gemeenschappelijke voormalige kloosteringang. Op de 1e verdieping geeft je voordeur toegang tot een originele trap die naar het kloosterloft leidt. Deze trap komt midden in het riante kloosterloft uit, waardoor men direct het woongedeelte betreedt. In dit woongedeelte is tevens een fraaie buitenruimte gecreëerd. Bijzonder is het grote, ronde raamkozijn waardoor samen met de nieuwe dakvensters veel licht naar binnen komt. Naast het keukengedeelte ligt de riante slaapkamer.

Verhuurd
Algemene info

Alle kloosterlofts krijgen een eigen berging in de kelder of in de aparte buitenberging. Daarnaast is er per appartement 1 parkeerplaats gereserveerd. De kloosterlofts zijn voorzien van een intercominstallatie zodat je weet wie er toegang wil tot het complex en kun je de toegangspoort of deur op afstand openen. Warmte en elektriciteit worden betaald via de servicekosten. Door energiemeters worden de werkelijke kosten in rekening gebracht. Water en internet/telefonie verloopt via een rechtstreeks contract met de leverancier.

Kloosterloft details

Ideale ligging

  • Slechts 6 minuten fietsen van het levendige centrum van Breda;
  • Dichtbij de dynamiek van de stad, maar ook weer ontsnapt van de hectiek;
  • Diverse alledaagse voorzieningen, zoals de supermarkt en een sportschool binnen handbereik de binnenstad op fietsafstand;
  • Goed bereikbaar met het openbaar vervoer;
  • Het Burgemeester van Sonsbeeckpark en het Zaartpark liggen op loopafstand;
  • En de nabij gelegen rivier de Aa of Weerijs is een toeristische vaarroute richting het centrum.

Geschiedenis van het klooster

Het voormalig nonnenklooster maakte onderdeel uit van een gemeenschap van kerken, kloosters en scholen. Enkel het klooster, en de daarnaast gelegen pastorie en de meisjesschool , de huidige starterslift (www.starterslift.nl), zijn behouden gebleven. De hoofdingang van het klooster is, net als vroeger, via een pad te bereiken dat tussen de voormalige pastorie en Bernadetteschool ligt. In de tuin van het klooster zijn meerdere oude bomen, zoals de ceder, te ontdekken.

Oorspronkelijk liep het pad helemaal rondom de kerk, en vormde het daarmee de verbinding met het kerkplein en de andere gebouwen. Naast het klooster stond de zogenaamde Mariagrot. Dit was een ongeveer 8 meter hoge grot waarin zich een kapel bevond waar diensten werden gehouden. De grot zelf werd vaak door kinderen gebruikt om op te spelen, evenals het Kerkplein.

Wonen

In Blok B worden 15 compleet gestoffeerde kloosterlofts aangeboden voor de verhuur.

  • Variëren in grootte van een sfeervolle compacte studio van 30 m² tot een ruime woning van 74 m² met ieder een eigen karakter;
  • Authentiek gebouw waarbij authentieke details zoals: hoge plafonds, grote ramen met roedeverdeling, authentieke houten spanten en prachtige entresols bewaard blijven;
  • Alle kloosterlofts hebben eigen voorzieningen zoals een toilet, badkamer en keukeninrichting. De lofts worden gestoffeerd aangeboden inclusief vloeren.
  • De keukeninrichting is strak en eigentijds, compleet met alle onmisbare inbouwapparatuur zoals een koelkast en zelfs een vaatwasser. De badkamer wordt licht en modern afgewerkt voorzien van mooi tegelwerk.

 

Tuin, parkeren en berging

Binnen de authentieke muren van de kloostertuin is een heerlijke groene binnentuin met mooie oude bomen. Hierdoor onderscheid ‘Blok B’ zich van vele hedendaagse appartementen complexen. In de tuin kun je genieten van het groen en tot rust komen na een harde dag werken. Een aantal woningen gelegen op de begane grond hebben zelfs een privé terrastuin. Hoe heerlijk is het om samen met je medebewoners of vrienden in de avondzon een drankje te doen en te barbecueën. Voor iedere huurder is er een vaste eigen parkeerplaats binnen de mooie muren van de kloostertuin beschikbaar. Fietsen krijgen een plaats in de gezamenlijke fietsenberging.

‘Blok B’ 15 kloosterlofts

Unieke en instapklare luxe afgewerkte lofts met authentieke details
Inclusief afgewerkte wanden, keuken met apparatuur, sanitair, vloeren en stoffering
Met eigen parkeerplaats en gezamenlijke fietsenberging
Huurtoeslag mogelijk.

Huurprijzen vanaf € 580,00 per maand;
Koopprijzen worden later bekend gemaakt.

Interesse in Blok B? Neem contact op met Housing XL Breda.

Fellenoordstraat 99
4815TH, Breda
Tel: +31 (0)76-7370174
E-mail: breda@housingxl.nl